Corsica

Is een bergachtig eiland qua grootte ongeveer 1/3 deel van Nederland. De hoogste berg is de Monte Cinto 2710 m. Aan de westzijde daalt het gebergte stijl af in zee, aan de oostzijde via een laagvlakte. Aan de westzijde, waar het hier om gaat, zijn daar waar riviertjes in zee stromen, zandstranden gevormd.

Corsica is het eiland van de schoonheid of zoals de Fransen zeggen "Ile de Beauté". Corsica is ook het eiland van de geuren en de kleuren vooral in het voorjaar. Dan is de lucht vergeven van lavendel, mimosa, laurier en maquis. Napoleon heeft eens gezegd: "Verplaats mij geblinddoekt, en wanneer ik op Corsica kom dan zal ik het aan de geuren herkennen". Het is een land met een schitterend klimaat met hoge temperaturen van mei tot en met oktober. Het voor- en naseizoen zijn uitermate geschikt voor het maken van (voet) tochten in het binnenland, juli en augustus zijn gezien de hoge temperaturen daar minder voor geschikt. In november is de temperatuur vaak nog zo gunstig dat in zee gezwommen kan worden.

(Het is mogelijk dat u, niet verder kunt komen dan dit blad neemt u dan a.u.b contact op middels hh@vruth.com. De oorzaak is waarschijnlijk dat flash niet ondersteunt wordt. U kunt deze site in dat geval wel inzien op de ipad of iphone wanneer u beschikt over de app. Puffin.)